Кошик
2692 відгуків
AgroPlanet Ukraine — магазин засобів захисту рослин та насіння
+380 (73) 773-33-00
Додати відгук

Петрушка

Петрушка: як правильно підготувати насіння до посіву

Цінова зелень і пряні коренеплоди петрушки давно відомі не тільки як кулінарна приправа, а й як засіб від багатьох недуг, якими користувалися народні цілителі.

Трава ділиться на два типи: листову та кореневу (у їжу вживається не тільки верхівка, а й великий коренеплід, який у цього виду рослини формується досить великим, на відміну від листового сорту).

Нюанси вирощування петрушки з насіння

Основна особливість насіння петрушки - тривалий термін пророщування, тому її сіють у відкритий ґрунт глибокої осені або ранньою весною.

До того ж не зайвим буде здійснити кілька маніпуляцій, щоб підвищити схожість та дружність паростків.

Зробити це можна, замочивши посівний матеріал у:

  • горілці (опустити на 15-20 хв і ретельно промити);
  • воді (залишити на ніч, безпосередньо перед днем посіву);
  • настої деревної золи (на літр води столова ложка золи, витримувати добу до набухання);
  • молоці.

Допомагає і такий прийом, як закапування насіння в землю, попередньо помістивши його в текстильний мішечок із натуральної тканини.

Робиться це за два-три тижні до посіву, глибина - на багнет лопати.

Ці прийоми дозволяють зняти бар'єрну плівку ефірних олій, у рази прискорити проростання рослини.

Процес можна інтенсифікувати за рахунок укриття грядок плівкою до появи перших паростків.

Прийом збереже вологу, яка є практично основним фактором для якісного пророщування посівного матеріалу.

Асортимент насіння петрушки

Найбільш популярні у городників такі види петрушки, як:

  • листова;
  • коренева;
  • кучерява;
  • Гігантелла.

У нашому каталозі ви можете вибрати та замовити сортове насіння петрушки перевіреної якості з високою схожістю якісної селекції, стійке до фітохвороб, що дає стабільно високі врожаї ароматної зелені та коренеплодів.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner